Koninklijke onderscheiding meester Sjef

Sjef Hermans is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg reikte de onderscheiding uit in de gymzaal van basisschool Het Element. Hermans kreeg de onderscheiding voor zijn werk als leerkracht, een baan die hij sinds 1977 heeft, en de muzieklessen die hij aan alle kinderen van de Archipelscholen geeft.

Taallessen

Ook werkt hij voor het Taal Expertise Centrum Walcheren (TEC), een school voor kinderen van vluchtelingen. Zij krijgen extra taallessen. Verder is Hermans op muzikaal vlak heel actief.

Een kleine bloemlezing: hij maakte belangeloos met schoolkinderen een cd in het kader van het tienjarig bestaan van Archipel Scholen, schreef het protestlied van de Zeeuwse lerarenstaking in oktober 2017, speelt al vier decennia met zijn band blues- en rootsband Champagne Charlie op podia in binnen- en buitenland, onder meer tijdens North Sea Jazz, heeft daarnaast met Sunshine Cleaners nog een band, treedt met leerlingen op in verzorgingshuizen, is betrokken bij het landelijke initiatief ‘Meer muziek in de klas’ en was jarenlang presentator van de jaarlijkse voorleeswedstrijden in de ZB.

Songs from the Heart

Hermans is bovendien initiator, organisator, presentator en speler van de maandelijkse Songs from the Heart-avonden in De Spot. Daarbij staat elke keer een ander thema centraal. Muzikanten spelen nummers die daarmee te maken hebben.

Zie voor meer informatie het bericht in de Middelburgse en Veerse bode (hier klikken) of kijk op de Facebookpagina van Het Element.